26 februari 2015

Seitan Macaroni Stoofpotje met Kidneybonen


Ik heb al een versie van dit recept al eens op de blog gezet, maar omdat Dagen Zonder Vlees nu juist bezig is, vond ik het een goed idee om het nog eens uit de kast te halen, met hier en daar wat veranderingen.  Een simpel en lekker recept voor 2 - 3 personen.

120 g. macaroni (of andere kleine pasta), 200 g. gehakte seitan, 1 kleine ajuin, fijngesneden, 1/2 rode of gele paprika, in blokjes gesneden, 1 knoflookteentje, fijngesneden, 1 el olijfolie classico, 900 ml tomatensap, 1/4 kl curcuma, bonenkruid, zwarte peper en zeezout naar smaak, een blik kidneybonen, uitgelekt en goed afgespoeld

Olie laten opwarmen in een braadpan en de macaroni, seitan, ajuin, paprika en look er eventjes in bakken met de curcuma en zwarte peper, tot de macaroni wat krokant begint uit te zien. Tomatensap erbij doen. Aan de kook brengen en dan 20 minuten laten pruttelen met de deksel erop. Bijkruiden met bonenkruid en wat water toevoegen als nodig. Je kan ook eventueel, en naar eigen smaak, andere vers of gedroogde kruiden toevoegen. Smakelijk!

Geen opmerkingen: