19 november 2008

Chocopasta

Voor de zoete mondjes ...

Benodigdheden
250g kokosolie*, 300g fondantchocolade, 100g suiker of 1/2 dl agavesiroop*, 2 dl rijstmelk*, 2 eieren

Bereidingswijze
De kokosolie samen met de chocolade - au bain-marie of in een pannetje met een dikke bodem - laten smelten. Alle ingrediënten in een maatbeker brengen en even met een staafmixer goed mengen. Eventueel kan je er nog gemalen hazelnoten onder mengen. In 3 potjes gieten van ongeveer 300ml, laten opstijven en het is klaar !

*Kokosolie geeft een aangename kokossmaak aan de choco. Boter is natuurlijk ook een goed alternatief.
*Agavesiroop is 25 maal zoeter dan suiker maar heeft een lagere glycemische index dan suiker. Het is afkomstig van de agaveplant en bevat mineralen als calcium, fosfor, kalium, magnesium, ijzer.
*Rijstmelk is licht verteerbaar en smaakt zachtzoet. In deze bereiding kan je even goed melk of sojamelk gebruiken.

Geen opmerkingen: