29 januari 2009

Kikkererwten in de pan en op de boterham

Benodigdheden
300g gedroogde kikkererwten, 1 ajuin, 4 teentjes knoflook, een klein stukje kombu (zeewier), 1 soeplepel citroensap, evt. 1 soeplepel mirin (Japanse kookwijn), 4 eetlepels gemalen peterselie, 1/2 theelepel sambal oelek, een beetje zeezout, tijm en komijn, olijfolie

Bereidingswijze
De kikkererwten een nachtje laten weken. De kikkererwten - in voldoende water- samen met de kombu koken in de drukketel gedurende een half uur. De kombu fijnsnipperen en al de ingrediënten in een maatbeker brengen en met een staafmixer pureren.
Met 2 lepels kleine hoopjes nemen en in een pan bakken.
Je kan het mengsel ook laten afkoelen en op de boterham smeren.

Het is een hartig smeersel, ik vind het een aangename afwisseling om de boterham te beleggen.
Gebakken vallen ze ook best mee, het is een goede vleesvervanger.
In plaats van gedroogde kikkererwten kan je ook een blikje of een bokaal gebruiken.
Succes ermee !

Geen opmerkingen: