Dit is mijn nederlandse vertaling van een heel eenvoudig recept van het boek "Student's Go Vegan Cookbook" door Carole Raymond. Ik heb ze gemaakt voor mijn oudste zoon tijdens zijn blokperiode, en ze waren in 1-2-3 gemaakt ... maar ook in 1-2-3 opgegeten !
50 ml zonnebloemolie
175 g. donkere chocolade, in stukjes
100 g. appelmousse (zonder stukjes)
100 g. suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g. bloem
1 kl bakpoeder
een snuifje zout
75 g. gehakte walnoten
Oven voorverwarmen op 160°. Een kleine vierkante bakvorm invetten en bebloemen. Smelt de chocolade in een kleine kookpan met de olie op een laag vuurtje. Goed mengen en opzij zetten.
Meng de appelmoes, suiker en vanillesuiker in een grote kom tot een smeuïge massa. Doe dan de chocolade erbij en goed mengen. Doe er vervolgens de bloem, bakpoeder, zout en walnoten bij en opnieuw goed mengen.
Het deeg in de bakvorm doen en ongeveer 25 minuten bakken tot het droog is van boven (het midden zal nog wat vloeibaar zijn). Laten afkoelen en in vierkantjes snijden. Smakelijk !
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten