06 september 2010

Courgette Muffins met Chocolade


Hieronder een echt succesrecept dat ik verschillende keer heb gemaakt deze zomer met de lekkere courgetten van onze buurman. Je kan natuurlijk de chocolade druppels vervangen door rozijntjes, gehakte noten, - wees creatief!

1. Oven voorverwarmen op 170 graden. Muffin vorm invetten of gebruik muffinpapiertjes.

2. Meng in een grote kom :
  • 200 g volkorenbloem
  • 200 g witte bloem
  • 1 kl zout
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 kl bicarbonaat
  • 3 kl kaneel of speculaaskruiden

3. Meng in een tweede kom :

  • 100 ml olijfolie classico
  • 150 g appelmousse (zonder stukjes)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g sucanat of ongeraffineerde suiker
  • 300 g geraspte courgette (met schil maar zonder pitjes)

4. Doe nu de natte ingrediënten geleidelijk bij de droge, tot alles juist gemengd is tot een homogeen deeg. Voeg 150 g chocoladedruppels (of iets anders zoals rozijnen) erbij.

5. Vormpjes tot 2/3 vullen en bak 17-20 minuten tot ze gaar zijn.

1 opmerking:

Linda zei

Hmm, dit staat vandaag op 't programma ! Bedankt voor de inspiratie