06 april 2009

Spinazieburger

Dit moet echt op de blog, het is allemaal lekker, dat was de reactie aan tafel, zodoende ... Ik heb mij gebaseerd op een recept uit onze bundel 'energiek in de lente'. Hier en daar is het iets aangepast naargelang de ingrediënten die er voorradig waren.

Benodigdheden
1 blik rode bonen, 200g diepvriesspinazie in roomsaus, 50g paneermeel, 1 klein genipperd uitje, 4 geperste teentjes knoflook, kerriepoeder, 1 eetlepel dulcevlokken, bonenkruid, peper en zout

Bereidingswijze
De spinazie ontdooien, mengen met de geplette bonen. Het uitje aanfruiten in wat olijfolie, al de overige ingrediënten bij de spinazie voegen. Als de massa te nat is, er wat meer paneermeel bij doen. Bolletjes rollen en in paneermeel draaien, bakken in een pan met olijfolie.

Samen met de spinazieburgers waren er gekookte aardappelen in de schil, een slaatje van sojascheuten, rucolakiemen, pijnboompitten en zonnebloempitten. Iedereen vond het een lekkere combinatie. Smakelijk eten !

3 opmerkingen:

La Bajaudière zei

wat zijn dulcevlokken????
Lydia

Amy zei

Dulce (of dulse) is een soort zeewier, die je in gedroogde vlokken kan vinden in de natuurwinkel.

Linda zei

Lydia,

Je kan ook andere zeewiervlokken of poeder gebruiken in deze bereiding. Kijk maar eens in de winkel.
Groetjes, Linda