14 april 2008

Chocoladepudding

Dit is zo lekker, en wordt gemaakt zonder eieren, zonder melk, zonder room...en met heel weinig suiker. Het is ook super gemakkelijk om te bereiden. Wij gaan het laten proeven deze week op onze ateliers - ik ben benieuwd naar de reacties!

180 g. donkere chocolade, in stukjes
125 ml. sojamelk natuur
350 g. silken tofu*, uitgelekt
1 zakje vanillesuiker

Laat de chocolade zachtjes smelten samen met de sojamelk in een pannetje op een laag vuur, af en toe roeren tot alles goed gemengd is. De silken tofu en vanillesuiker erbij doen en mixen tot een smeuïge pudding. In dessertglaasjes of schaaltjes doen en laten opstijven in de koelkast.

* Silken tofu, een wat smeuïger variant van gewone tofu, is verkrijgbaar in tetrabrikverpakking (van de merk Mori Nu) in de rayon "aziatische voeding" bij Delhaize, of bij de natuurwinkel.

Geen opmerkingen: