19 oktober 2010

Amandel-pompoenkoekjes

Koekjes voor Amy ;-)
Je kan naar hartelust variëren met de meelsoorten -1 soort of nog andere gebruiken ! Ook de zoetbron kan je aanpassen aan voorradige ingrediënten of datgene wat je verkiest.

Benodigheden
600g pompoen-geraspt, 200g grofgemalen amandelnoten, 200g volkorenmeel, 100g rijstmeel, 100g speltbloem, 50g dadelsiroop, 50g oersuiker, 1 dl appeldiksap, 1 tl kaneel, 1/2 tl kardemompoeder, 1 zakje bakpoeder, abricozenconfituur

Bereidingswijze
De schilletjes van de amandelen verwijderen en grof hakken. De pompoen raspen. Al de ingrediënten met elkaar vermengen en in grote papieren vormpjes brengen - ongeveer 1 cm dik. Bakken op 175°C gedurende een 15 tal minuten. Afkoelen, overlangs in 2 snijden en besmeren met abricozenconfituur.
Lekker met een tasje kruidenthee !

1 opmerking:

Amy zei

Bedankt Linda - ik vind ze heerlijk, en met de gezellige babbel erbij nog beter!