15 mei 2009

Eigen versie!

Ken je de verse soepen van Convent Garden (verkrijgbaar bij Delhaize)? Heel lekker als je geen tijd heb om zelf verse soep te maken. Maar bijna alle varianten - ook mijn favoriet -de spinaziesoep, bevatten room, melk en soms vlees of vleesbouillon, ingrediënten die ik probeer te vermijden. Dus heb ik onlangs mijn eigen versie bedacht. Het was ook door de kinderen goed bevonden, dus....het mag op de blog!

Spinazieroomsoep

1 ajuin, gesneden
1 wortel, in blokjes
1 el olijfolie
1 aardappel, geschild en in vieren gesneden
1/2 courgette, in blokjes
1 l groentebouillon
1/2 pakje (225 g) Iglo diepvries roomspinazie met Alpro soya room
peper en zout naar smaak

Stoof de ajuin en wortel eventjes in de olijfolie tot ze zacht beginnen te worden. Doe de aardappel, courgette en groentebouillon erbij en laat zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Doe de spinazie erbij en breng zachtjes terug aan de kook. Neem de soep van het vuur af, grondig mixen en eventueel bijkruiden. Genieten!

Geen opmerkingen: