20 mei 2010

Rabarber Crumble met Appel en Okkernoten

Ik heb heerlijke rabarber van Linda gekregen - het is zo lekker en echt het moment om er van te genieten! Niets makkelijker dan deze crumble - en nog beter, een gezond recept met weinig suiker en vet, veel vezels en lekker zuur (de kinderen hebben wel nog een beetje oersuiker erbij gedaan + een bolletje ijs!)

Oven voorverwarmen op 200 graden. In een grote kom, meng:
500 gram rabarber, in stukjes
2 zoete appelen, geschild, klokhuis weggesneden en in stukjes
2 el bruine suiker (liefst ongeraffineerde oersuiker)
2 el volkoren bloem
1 zakje vanillesuiker
1/2 kl kaneel

Doe het fruitmengsel in een ovenschotel. Voor de bovenlaag, meng in een kleine kom :
50 g gehakte okkernoten
3 el bruine suiker
3 el havermout
3 el volkoren bloem
1/2 kl kaneel

Als het bovenvermelde goed gemengd is, doe er dan 2 el olijfolie classico bij en meng tot het brokkelig is. Verspreid het over de fruitlaag en bak ongeveer 40 minuten.

Heel lekker met (soja) yoghurt, een bolletje ijs, een lepeltje pudding ... smakelijk!

Geen opmerkingen: