23 juni 2015

Granola

Van mijn schoonzus heb ik laatst een super lekker recept ontvangen van een 'granola'.
Graag wil ik dit delen. Het is heel eenvoudig wat betreft receptuur en bovendien gezond. Het is heerlijk bij een yoghurt of bij wat vers fruit of gewoon als tussendoortje om van te snoepen.

Benodigdheden
260g havermout, 2el chiazaad, 2el sesamzaad, 3el pompoenpitten, 3el zonnebloempitten, 1el sesampasta, 5 el kokosolie, 5el ahornsiroop, 2 handen grofgemalen noten
Bereidingswijze
De kokosolie lichtjes laten smelten, de sesampasta en siroop er ondermengen. Vervolgens al de overige ingrediënten toevoegen en goed mengen - gemakkelijk is het om als het ware even te kneden zodat de olie en ahornsiroop goed verspreid zit. Breng dan alles op een bakplaat en zet in de oven op160°C, laat gedurende een 20tal minuten bakken en roer regelmatig om.
 
Heel de keuken geurt verrukkelijk ...
Je kan het enkele weken in een goed afgesloten doos of bokaal bewaren.
Laat het smaken!
 

1 opmerking:

Amy Crawshaw zei

Mmmm...het is inderdaad lekker! Bedankt om het recept te posten!