03 september 2008

Eigen inspiratie ...

Zelf een vleesvervanger maken, het is telkens weer een uitdaging !
Ik ben weer super gemotiveerd want de nobelprijswinnaar heeft een hele uiteenzetting gegeven over het vleesgebruik en de impact op het milieu. Als alle Vlamingen éénmaal per week geen vlees verbruiken, zou de helft van de Kyoto-norm al bereikt worden.
Even gekeken wat er voorradig was en dit is het resultaat. Het is lekker bevonden ;-) !

Benodigdheden
150g havermout, 50g boekweitmeel, 50g zonnebloempitten, 10g sesamzaadjes, 1 gesnipperde ajuin en 1 fijngesneden teentje knoflook, beetje olijfolie, 2 takjes fijngesneden rozemarijn, beetje tijm, wat cayennepeper, snufje zout, 2 soeplepels pesto naar keuze, 2 dl water

Bereidingswijze
De ajuin en knoflook aanfruiten in een beetje olijfolie. Havermout, boekweitmeel met het water overgieten en al de overige ingrediënten eronder mengen. Met 2 kleine lepeltjes hoopjes maken en in een bakpan met wat olie bakken.
Wij aten er couscous en witte kool bij. Smakelijk !

1 opmerking:

Amy zei

Mmm, Linda, dat lijkt me heel lekker, ik ga het zeker proberen!