27 april 2010

Beignets met Spinazie en Tofu

Een recept helemaal volgens de richtlijnen van gezond eten voor en tijdens de menopauze - het onderwerp van onze huidige atelier - maar iets te laat gevonden om nog in het bundel op te nemen. Heel lekker en ook de kinderen hebben er van gesmuld! Het proberen waard!

Ingredienten: 1 middelgrote ajuin, fijngesneden; 250 g verse spinazie, gewassen en gesneden; 1 el olijfolie; 1 doos Mori Nu firm silken tofu (te verkrijgen bij Aziatische winkels); 60 g speltbloem; 2 el arrowroot poeder; 1 el sojasaus; 1/4 el gemalen nootmuskaat; peper en zout naar smaak

Olijfolie opwarmen in een pannetje en de ajuin bakken tot deze glazig is. Spinazie toevoegen en op een laag vuur stoven tot deze een beetje geslonken is. Deksel erop doen en van het vuur af nemen.

Doe de overblijvende ingrediënten in een diepe kom en meng met een staafmixer tot een smeuïge massa. Laat de spinzie en ajuin goed uitlekken en voeg toe aan het tofu mengsel.

Doe in een ingevette braadpan op een matig-hoog vuur, kleine hoopjes deeg met een eetlepel. Bakken tot ze bruin zijn aan beide kanten. Hou de gebakken beignets warm in een opgewarmde oven terwijl je de rest bakt. Heel lekker met citroen schijfjes, tomatensaus en rauwkost!

Geen opmerkingen: