08 maart 2010

Broccoli pate met tahin


Dit recept is voor een heel lekkere pate van rauwe broccoli - meteen bomvol vitaminen en mineralen en ook heel goed voor de zuivering van de lever vanwege de zwavel in de broccoli en knoflook. Ook een goed bron van Omega 3 vanwege het lijnzaad en pompoenpitten en van de calcium vanwege de tahin. Het proberen waard! En het kan mooi geserveerd worden op witloof blaadjes (voor inspiratie, zie hierboven).
Om het te maken:
150 g broccoli roosjes, 1 el dulsevlokken, 70 g
tahin, 1 el gemalen lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 2 el citroensap, 1 kl dijonmosterd, 1 knoflookteentje, snuifje cayennepeper, witloof blaadjes om te serveren

Broccoli roosjes grof hakken en in een glazen kom met kokend water overgieten; laat 5 minuten rusten, uitlekken, in koud water schrikken en dan goed laten uitlekken. Dulsevlokken 5-10 minuten in water laten weken, goed uitlekken. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een smeuïge paté. Serveren op witloofblaadjes met eventueel een toefje peterselie of kiemen; ook lekker op toastjes, broodjes, of als dip voor crudités.

Geen opmerkingen: