22 oktober 2010

Veenbessen-Peer Crumble

Een zalig en gezond dessertje voor koude avonden....en super gemakkelijk om te bereiden. Perfect!

Oven voorverwarmen op 200 graden.
In een ovenschotel, meng: 4 peren, geschild en in grote stukken gesneden, 150 g verse veenbessen (cranberries), 2 el volkoren bloem, 60 g sucanat of ruwe rietsuiker, 1/2 kl kaneel, 1/2 kl cardamom, 1/2 kl gemalen gember.

In een klein kom, meng: 80 g havermoutvlokken, 50 g volkorenbloem, 60 g sucanat of ruwe rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 30 g gehakte noten, 1/2 tl kaneel, 1/4 tl cardamom. Als laatste doe je 55 g kokosvet, boter of goede margarine erbij en met de vingers mengen tot een brokkelige deeg.

Deeg gelijk uitspreiden over het fruit. Ongeveer 30 minuten bakken. Lekker met een toefje (soja)yoghurt of pudding erover.

Geen opmerkingen: