28 maart 2008

Chile Non Carne

Het was regenachtig en koud tijdens deze eerste week van de paasvakantie en een goede moment om dit verwarmende recept te proberen.

1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 knoflookteentjes, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 blik gehakte tomaten (400 ml)
1 blikje tomatenpuree (28 g.)
200 ml water
1 blik rode bonen (400 ml), uitgelekt
1 blik witte bonen (400 ml), uitgelekt
1 tl komijn
1 tl oregano
1/4 tl zwarte peper
1 tl paprika
2 tl cacaopoeder (puur)
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
wat cayennepeper, naar smaak

In een grote kookpot, laat de olijfolie warm worden over een matige vuur. Doe de ui erbij en zachtjes stoven tot glazig. Dan de knoflook en paprika erbij doen en een paar minuten stoven tot de paprika zacht begint te worden. Doe dan de tomaten, tomatenpuree, water, bonen, komijn, oregano, zwarte peper en paprika erbij, en laten pruttelen op een zacht vuur. Intussen roer je de cacaopoeder in een klein kom met 50 ml warm water tot volledig opgelost, en dan doe je het bij de chile, met de zout, suiker en cayennepeper naar smaak. Na ongeveer en half uur zijn de smaken goed vermengd en de chile mag op tafel! Heel lekker met een kom stomende rijst erbij!

Geen opmerkingen: