15 juni 2008

Deegwaren met linzenballetjes en chinese kool

Iets frissere dagen, een linzenbereiding lijkt mij wel wat verwarmend !

Benodigdheden
200g gedroogde linzen, 4 dl water, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, een blokje groentenbouillon of sojasaus, kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper, olijfolie, paneermeel. Naar keuze een beetje zeewier, enkele takjes rozemarijn, kurkuma, komijnpoeder, … toevoegen.

Bereidingswijze
De linzen goed spoelen en beetgaar koken in ongeveer 30 minuten samen met de rozemarijn en het zeewier. Ondertussen ui en knoflook snipperen en aanfruiten in wat olijfolie. De wortel fijnraspen en op’t einde toevoegen aan het ui-knoflookmengsel. De helft van de gekookte linzen pureren, tenslotte alles bij elkaar voegen, de kruiden en groentenbouillon of sojasaus er onder mengen. Even laten afkoelen. Balletjes vormen en in paneermeel rollen, bakken in olijfolie.

Chinese kool fijnsnipperen en er een vinaigrette onder mengen.
Deegwaren koken, eventueel afwerken met een gefruit uitje en knoflook. Nog wat sojaroom en kruiden toevoegen.

Geen opmerkingen: