27 augustus 2009

Rabarberlimonade

Hmm, lekker verfrissend .... opletten, alleen bereiden indien je een late soort in de tuin hebt. De andere soorten bevatten nu teveel oxaalzuur, deze gebruik je best voor eind juni. Is dit bij jou het geval wacht dan tot de volgende lente voor dit recept.

Benodigdheden
750g rabarber, 1,5 dl agavesiroop of 150 g suiker, 2 liter water, muntblaadjes

Bereidingswijze
De rabarber in grove stukken snijden en opzetten in 2 liter water. Een kwartiertje zachtjes laten pruttelen, door een zeef gieten en goed uitdrukken. De agavesiroop er ondermengen. In flessen gieten en laten afkoelen. Tenslotte laten koelen in de koelkast en drinken als je grote dorst hebt !De limonade serveren met een muntblaadje.

2 opmerkingen:

La Bajaudière zei

Maar mag men nu nog rabarber plukken? Ik dacht dat dit maar tot Sint-Jan kon!?

Linda zei

Bedankt voor de opmerking. Doordat ik een late soort in de tuin heb, had ik er niet aan gedacht. Zie verder de aanvulling op de blog zelf. Groeten, Linda