Genietend van het mooie weer dit weekend hebben we alle maaltijden op terras gegeten. Zondag heb ik deze twee recepten uitgeprobeerd, tot grote genoegen van iedereen. Heel lekker met rauwkost en een fris wit wijntje!
Feestelijke Groentequiche
(naar Peter Berley)
1 rol bladeerdeeg (bio versie van Delhaize = zonder zuivel)
400 g. verse spinazie, gewassen
1 blokje tofu (ong. 300 g.), uitgelekt
2 el verse citroensap
1 el rijst- of ciderazijn
6 el olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
250 g. champignons, in dunne plakjes
1 1/2 kl grove zeezout
3 teentjes knoflook, in plakjes
10 à 12 blaadjes verse basilicum, fijn gehakt
1/2 kl verse tijmblaadjes
een snuifje cayennepeper
wat paprikapoeder
Spinazie laten slinken in een grote pan op een middelhoog vuur, goed uitlekken en laten afkoelen, en daarna fijnhakken.
Tofu verkruimelen en in een kleine mengkom doen met citroensap, azijn en 1 kl zout.
Ui en champignons bakken in 2 el olie op een hoog vuur tot het gekarameliseerd is (ong. 10 minuten). Blussen met 2 el water, breng op smaak met 1/2 kl zout en laat verder stoven tot al het vocht verdampt is. Doe de groenten in een grote mengkom.
4 el olie opwarmen in een kleine steelpan, knoflook, basilicum, tijm en cayennepeper erbij doen en ong. 4 minuten zachtjes stoven. Giet olie, knoflook en kruiden bij de tofu en pureer het glad met een mixer.
Tofu en spinazie bij de champignon-ui mengeling doen en voorzichtig mengen. Bladerdeeg uitrollen in quichepan en met de vulling garnieren. Wat paprikapoeder er bovenop doen en 45 à 50 minuten bakken op 180°. Laat 10 à 20 minuten rusten alvorens te snijden.
Eenvoudig Kinderquiche
1 rol bladeerdeeg (bio versie van Delhaize = geen zuivel)
1 el olijfolie
1 kleine ajuin, fijngesneden
1 stengel selder, fijngesneden
1 doosje Silken Tofu (ong. 350 g.)
2 el gistvlokken of parmesaanse kaas
1 kl nootmuscaat
1/2 kl zout
wat versgemalen peper
evt. wat gemalen kaas
Ajuin en selder stoven in olijfolie tot dat het zacht is.
Tofu uitlekken en samen met gistvlokken of parmesan, nootmuscaat, zout en peper, glad mixen. Ajuin en selder erbij doen en goed mengen.
Bladerdeeg uitrollen in quichepan of pizzablik. Vulling erin doen, met een spatel gelijkmatig spreiden over het deeg. Eventueel wat kaas erbovenop strooien. 35 à 40 minuten bakken op 180° . 10 à 20 minuten laten rusten alvorens te snijden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten