Je zou denken - een koud soepje in het midden van de winter? Maar, een gerecht van rauwe ingrediënten levert heel veel vitaminen en enzymen op die met onze gewone warme soepen weggekookt worden. Die vitaminen kunnen we best wel gebruiken om onze immuniteit een opkikkertje te geven. In ieder geval, dit soepje is heel lekker, zeker geschikt voor een voorgerecht op een chique diner of gewoon een lunch. En gemakkelijker kan bijna niet!
250 ml water
200 gr verse spinazie, gespoeld en uitgelekt
1 kleine courgette, gewassen en in dobbelsteentjes gesneden
175 ml verse geperste sinaasappelsap
50 ml olijfolie extra vierge
1 teentje look, gepeld en klein gesneden
1 groentebouillon blokje
1 sl zeewiervlokken
1 sl gedroogde basilicum of 2 sl verse
1 sl gedroogde tijm
1 sl appelazijn
1 sl rijststroop of agavesiroop
1 tl ajuinpoeder
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl zeezout
een snuifje cayennepeper
Doe alles in een diepe kom en heel goed pureren met de staafmixer. Geniet!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten