01 mei 2009

Aardbei-taart met chocolade


Mmm, lente!
Mmm, aardbei-
seizoen!
Op zo'n zonnige lente-
feestdag wil je iets speciaals - dit gerecht gaat zondag mee als tractatie bij een communiefeest... allemaal zonder eieren, room, boter of melk. Met dank aan VegNews Magazine voor het verrukkelijke recept!


270 g bloem
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl bicarbonaat
1/4 tl zout
80 g suiker
150 g aardbeien, gekuist en in kleine stukjes gesneden
60 g bruine suiker
5 el margarine, gesmolten
80 ml sojamelk, vanille smaak of natuur
80 g donkere chocolade in stukjes
80 ml soyaroom
Oven voorverwarmen op 170°C. Een vierkante bakblik invetten. In een mengkom, bloem, bakpoeder, bicarbonaat, zout en suiker mengen. Aardbeien erbij doen en voorzichtig mengen. In een tweede mengkom, bruine suiker, margarine, en sojamelk mengen, en dan bij de bloem-aardbeien doen. Mengen tot een deeg en voorzichtig in de bakblik etaleren. 20 à 30 minuten bakken tot het gaar is (tot een breinaald of tandenstoker droog uit het midden van de taart komt). Laat volledig afkoelen in de pan. Intussen maak je de ganache: chocolade en sojaroom mengen en in de microgolf of op bain-marie zachtjes laten smelten tot een smeuïge saus. Over de taart gieten en laten afkoelen. In stukken snijden en met verse aardbeien serveren. Lekker!

Geen opmerkingen: