14 maart 2009

Een boontje voor spaghetti

Vrijdagavond, spaghetti-avond !
Ditmaal is de saus bereid met adukibonen en dit is een meevaller. Ik geef geen hoeveelheden weer, hierin kan je variëren. Je kan ook groenten weglaten en andere toevoegen, zo is de saus telkens verrassend anders.

Benodigdheden
ajuin, knoflook, selder, courgette, paprika, wortel, een stukje curcumawortel, adukibonen, een stukje kombu (zeewier), tomatensap, olijfolie, spaghettikruiden, bonenkruid, paprikapoeder, cayennepeper, provencaalse kruiden, groentenbouillon, spaghetti en gemalen kaas

Bereidingswijze
De bonen laten weken. De bonen koken met de kombu. Ondertussen de groenten fijnsnipperen en in olie aanfruiten. De tomaten en kruiden toevoegen. Op 't einde de gare bonen bij de saus voegen evenals de in stukjes gesneden kombu.
Tenslotte de spaghetti koken en opdienen met wat gemalen kaas.
Smullen maar ...

Adzukiboontjes worden ook nog zaukibonen genoemd. Ze hebben een lange weektijd nodig van 8 à 12 uur, en hun kooktijd ligt tussen 1 à 2 uur. Het eten van adukibonen zou een positieve invloed hebben op de nieren. In de macrobiotiek worden adukibonen aangeraden om opgestapelde toxines te helpen verwijderen. Ze bevatten een overvloed aan mineralen en zijn arm aan vetstoffen. Info : "donderdag veggiedag" .

Geen opmerkingen: