17 december 2009

American koekjes

Hier een variant van het recept American koekjes van het atelier 'koekjes van eigen deeg'. Het is aangepast omdat ik niet precies al de ingrediënten in huis had, maar er is ook geëxperimenteerd met melassesiroop. Het is meer dan enthousiast onthaald door de kinderen, ze zijn op 2 dagen allemaal verorberd ! De melasse-smaak komt er lichtjes door maar wordt positief beoordeeld. Daarenboven vind ik het geweldig dat ze via koekjes een schat aan mineralen binnenkrijgen. De melassesiroop is verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

Benodigheden
150g volkorenbloem, 120g witte bloem, 60g havermoutvlokken, 1 pakje bakpoeder, 100g amandelmeel, 150g chocoladedruppels, 100 ml arachide-olie, 80 ml melassesiroop, 60g oersuiker, 1 ei, 1 eetlepel water

Bereidingswijze
Meng de bloem, havermout, oersuiker, gemalen amandelen en chocoladedruppels. Meng in een maatbeker, de olie met de melassesiroop, water en ei. Breng de 2 mengsels samen en roer goed door elkaar. Laat het deeg een uurtje rusten. Rol kleine bolletjes en schik op een bakplaat. Bak ze gedurende een 10 à 12 minuten op 175°C. Ze zijn op hun best als ze nog wat zacht zijn. Nog even laten liggen op de bakplaat en daarna afkoelen op een rooster. Soes !

Geen opmerkingen: