04 februari 2010

Gevulde paprika's met roze rijst

Een gerecht met eenvoudige ingrediënten, pittig gekruid en een schotel die ook mooi presenteert. Voor ons alvast om meermaals te bereiden.

Benodigdheden
4 rode paprika's, 1 grote tas roze rijst, 2 el hiziki (zeewier), 2 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el zonnebloempitten, 3 dl tomatenpuree, groentenbouillon, beetje sojasaus, 1 kl sambal-oelek, 1 tl kurkuma, 1 tl kruidenzout, olijfolie, 1/2 tl kardemon, beetje gemalen kaas

Bereidingswijze
De rijst 20 min koken samen met de hiziki. Uien en knoflook fijnsnipperen en fruiten in olijfolie. De parika's halveren en de pitjes verwijderen. De rijst bij het ui-knoflookmengsel brengen, de kruiden, sojasaus en zonnebloempittten eronder mengen. Tomatenpuree lichtjes verwarmen, groentenbouillon toevoegen en een beetje water. De paprika's in een vuurvaste schotel leggen en vullen met het rijstmengsel, tomatensaus erover en langs gieten en een beetje gemalen kaas overstrooien. Afdekken en ongeveer een half uur op een 175°C laten garen. Opdienen met een fris slaatje.

Roze rijst is een aangename afwisseling maar het kan even goed bereid worden met basmati of volle rijst. Andere kruiden of zeewier kunnen naar believen aangepast worden. Tofu blokjes in de rijstmengeling brengen is ook nog een idee, ik had het alleen niet in huis.
Ps. de kleur van de gekookte rose rijst is eerder licht bruine rijst ;-)
Smakelijk !

Geen opmerkingen: