08 juni 2009

Couscous Salade met Broccoli en Kikkererwten

Een recente ontdekking, een heel lekker recept voor de zomerse dagen en bovendien super gemakkelijk te bereiden! Geniet!

Voor 2 à 3 personen als hoofdgerecht, voor 4 à 6 personen als bijgerecht

100 g. couscous
300 ml water
150 à 200 g broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en goed gespoeld
4 el rozijnen
2 el olijfolie extra virgine
2 el appelazijn
peper en zout
evt. wat gehakte vers kruiden, gehakte pompoen- of zonnebloempitten om te garnieren

Breng het water aan de kook in een kookpan met een beetje zout en eventueel wat zeewiervlokken als je die in huis hebt. Doe de couscous erbij, deksel erop en 10 minuten laten zwellen. Intussen doe je de broccoli roosjes, kikkererwten en rozijnen in een kom. Als de couscous gaar is, doe je het erbij en meng alles met de olijfolie, appelazijn, peper en zout naar smaak en eventueel wat verse kruiden en/of pitten. Is lekker lauw-warm of mag een paar uur tot een nacht in de koelkast om het lekker fris op te eten!

Geen opmerkingen: