26 mei 2010

Mexicaanse aperohapjes


Benodigdheden
- 230g rode nierbonen (uitgelekt), 2 eetlepels olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel gemalen lijnzaad, beetje cayennepeper, bonenkruid-fijngesnipperd en komijnpoeder
- 1 rijpe avocado, 2 eetlepels zure room, 1 teentje knoflook, beetje zeezout, 2 eetlepels citroensap
- 1 tomaat en fijngesnipperde verse marjolein
- tortilla chips
Bereidingswijze
Mix de bonen samen met de komijn, cayennepeper, bonenkruid, olijfolie en lijnzaad.
Mix de avocado samen met de zure room, het teenje knoflook, citroensap en het zout.
Ontpit de tomaat en snijd zeer fijn. Snipper de marjolein fijn en meng onder de tomaat.
Breng met een koffielepeltje wat bonenpasta op de tortilla. Daar bovenop een theelepel avocadomengsel, werk af met de gesnipperde tomaat.

Een zeer lekker hapje, daarenboven nog voedzaam. De kleuren contrasteren mooi en dat is ook meegenomen.
Je kan variëren met andere ingrediënten bv. de zure room vervangen door zachte tofu. De gesnipperde tomaat door paprika. Eventueel een andere soort bonen gebruiken. Met wat fantasie bekom je telkens iets anders. Net voor het opdienen de verschillende laagjes op de tortilla chips aanbrengen om het knapperig te houden !
Leuk om samen met kinderen te bereiden en op te eten ! Succes ermee !

1 opmerking:

Amy zei

Creatief en mooi!