27 november 2009

Rode linzenburger

Benodigdheden
200g rode linzen, 1 klein rode bietje, 1 ajuin, 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn, 1 takje bonenkruid, 1 eetlepel dulcevlokken (zeewier), kerriepoeder, paprikapoeder, kurkumapoeder, sojasaus, water, olijfolie
Bereidingswijze
De linzen even laten weken, de ajuin en knoflook fijnsnipperen en aanfruiten in olijfolie. Het bonenkruid van het steeltje ritsen, evenals de rozemarijn, beiden wat fijnsnijden. De linzen de fijngesneden rode biet, al de kruiden, het zeewier en het water toevoegen. Het geheel op een zacht vuurtje gedurende een 15tal minuten zachtjes koken. Op een schotel uitsmeren en laten opstijven. Vierkantjes snijden en net voor het opdienen bakken in wat olijfolie.
Hier is er in ieder geval aardig van gesmuld, smakelijk !

Geen opmerkingen: