19 maart 2008

Vegetarische pizza

In voorbereiding voor ons komende atelier 'Energiek in de lente' zijn Amy en ik volop bezig met het uitttesten van recepten. Onderstaand recept is zeker een 'aanrader' ! Zelfs de kinderen - die toch ook van vlees houden - vonden het geweldig.

Ingrediënten : 70g geconcentreerde tomatenpuree, olijfolie, 1 grote tomaat, 1kleine ui, 3 teentjes knoflook, 70g groene olijven, ½ peper, 100g taugé, 125 g mozarella, 60 g gemalen kaas, gedroogde bacilicum, tijm en provencaalse kruiden, voorbereid pizzadeeg

Rol het pizzadeeg uit op het boterpapier en laat 20 min rusten. Fruit de gesnipperde ajuin, peper en knoflook in wat olie. Meng de geconcentreerde tomatenpuree met de olijfolie en de kruiden. Snij de tomaat in schijfjes, evenals de mozarellakaas. Strijk de tomatenpuree op de bodem, breng er de ajuin, peper en knoflook bovenop. Schik de taugé, de tomaten, olijven en de mozarella op de pizza en werk af met gemalen kaas, breng er nog wat kruiden bovenop. Verwarm de oven voor op 250° C en bak af in een 15 à 20 minuten.

1 opmerking: