05 juni 2008

Frisse Wraps

Als alternatief voor de boterham en heel gemakkelijk om mee te nemen, zijn de wraps. Je kan ze nu overal klaargemaakt kopen, maar ze zijn heel eenvoudig zelf te maken.

Frisse wrap
(voor 1 of 2 personen, naargelang je honger!)

2 wraps
4 bladen ijsbergsla of ander stevige sla, in fijne reepjes gesneden
1/2 komkommer, in fijne sneetjes
6 zwarte olijven, ontpit en in stukjes gesneden
1 tomaat, in fijne sneden
2 wortelen, geraspt
1/2 gele paprika, fijn gesneden
1/2 kleine rode ajuin, gesnipperd
peper, zout, provençaalse kruiden of verse kruiden
2 el (zelfgemaakte) yogurtdressing of vinaigrette

Leg de wraps op een bord en vul met de groenten. Breng op smaak met peper, zout en je keuze van kruiden. Beeïndig met één eetlepel dressing of vinaigrette. Goed aandrukkend, de wrap oprollen en in twee snijden.

Een leuke tip:
Natuurlijk kan je eventueel alle groenten in kommetjes klaarzetten en iedereen aan tafel zijn eigen wrap laten vullen. Wees creatief en vul aan met bijvoorbeeld: maïskorreltjes, kiemen, rode boontjes, kikkererwtjes, ...

Geen opmerkingen: