16 juni 2008

Notenburgers met Basilicumsausje

Een heerlijke variatie op de meer bekende bonen- en tofuburgers! Zeker gezond door de belangrijke vitaminen, mineralen en gezonde vetten in de noten en zaden. En bovendien heel gemakkelijk om te bereiden.

Voor de Notenburgers:
200 g wortelen, heel fijn gesneden
1 ui, fijngesneden
2 knoflookteentjes, fijngesneden
wat olijfolie
1/2 blokje kruidenbouillon, gekruimeld
2 kopjes gekookte rijst, gierst of quinoa
1 kopje gepelde amandelen of cashewnoten (of mengeling van de twee)
1/3 kopje zonnebloempitten
1/3 kopje pompoenpitten
1/3 kopje sesaamzaden
1 kl salie
1 kl zeezout

Oven voorverwarmen op grillstand (250°).

Wortelen, ui en knoflook heel zachtjes laten stoven in een beetje olijfolie, samen met de kruidenbouillon blokje, tot alles zacht geworden is.

Noten en zaden fijnmalen.

Alle ingrediënten goed mengen en tot burgers vormen. Grillen in de oven, ongeveer 5 minuten per kant, tot ze mooi bruin zijn. Serveren met basilicumsaus en een frisse slaatje.

Voor de Basilicumsausje:

1/2 kopje mayonaise (evt. zonder eieren)
1 el ciderazijn
1 el sojaroom
een handvol verse basilicum blaadjes, fijngesneden

Meng alles tot een romige saus.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: