02 maart 2010

Groentebeignets met arame



Een van de nieuwe recepten van ons recent atelier - heel lekker! De andere nieuwe recepten krijg je in de volgende dagen en weken hier op onze blog ... kom maar eens regelmatig een kijkje nemen!

75g kikkererwtenmeel, 200g yoghurt, 100g geraspte zoete aardappel of wortelen, 40g porei in ringetjes gesneden, 40g broccoli in kleine stukjes gesneden, 1 tl kruidenzout, 1 tl peper,1 tl sambal oelek, 2 tl kurkuma, 2 tl knoflookpoeder, 3 eetl arame

Het kikkererwtenmeel samen met de yoghurt, kruiden en zeewier mengen. Een half uurtje laten rusten. De groenten raspen en fijnsnijden en onder het beslag mengen. Kokosnootolie verwarmen in de wok tot 160°C. Met 2 lepels, hoopjes in het warme vet laten glijden. Enkele minuten frituren, met een schuimspaan eruit nemen en opdienen met een fris slaatje.

Geen opmerkingen: