30 april 2008

Vegi-Knacki-Pasta

Hebben jullie ook de reclame op TV gezien over Knacki worstjes en de ideetjes voor recepten ? Ons kinderen moesten altijd lachen met het idee van "hotdogrecepten". Voor de lol hebben we deze week een vegetarische versie geprobeerd - en het viel in de smaak!

Vegi-Knacki-Pasta

1 pakje tofu "mini-wieners" (wij hebben die van Taifun gebruikt die ik bij Origino heb gevonden)
500 g volkoren spirelli
1 doosje verse rucola pesto (van Delhaize, te vinden bij de verse olijven) of andere groene pesto
250 g broccoli, in kleine roosjes verdeeld
100 g champignons, gesneden
1 el olijfolie
provençaalse kruiden, zout en peper
kiemen naar keuze om te garnieren

Laat één van de kinderen de tofu worstjes in schijfjes snijden van 1 à 2 cm dik, terwijl je de pasta gaar kookt en de broccoli "al dente" stoomt. Laat de olijfolie warm worden in een kleine pan en bak de champignons met wat provençaalse kruiden, peper en zout naar smaak.

Als de pasta klaar is, afgieten en terug in de pan doen. Laat de kinderen de worstjes en broccoliroosjes erin kieperen, doe de pesto erbij en goed mengen. Als nodig is, eventjes opwarmen op een zacht vuur. Opdienen op borden en voor diegenen die het lekker vinden (bij ons zijn het alleen de ouders!) garnieren met gebakken champignons en kiemen. Smakelijk!

Geen opmerkingen: