13 september 2010

Pittige ijsbergsalade

Een lekkere én pittige salade ! Je kan zelf variëren met de ingrediënten. Tomaten of bieslook weglaten, in plaats van sojayoghurt, gewone yoghurt nemen, een andere azijn proberen pepertjes - of paprika stukjes toevoegen, etc. Je kan telkens opnieuw iets anders op tafel brengen ...

Benodigheden
½ Ijsbergsalde, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, kleine hand arame, bieslook, 2 tomaten, 2 dl sojayoghurt, frambozenazijn, gedroogde tuinkruiden
Bereidingswijze
Arame weken, sjalot, knoflook en bieslook fijnsnipperren. Ijsbergsalade in reepjes snijden, de tomaten in blokjes snijden. 2 dl sojayoghurt met een scheut frambozenazijn en gedroogde tuinkruiden mengen. De arame uit het weekwater nemen. Alles onder elkaar mengen, laten trekken en als bijgerecht opdienen.

Geen opmerkingen: