22 juli 2008

Pruimen crumbel

Vrienden op de koffie... vegetariërs en ik weet dat ze veganistische voeding erg op prijs stellen. Ik heb me laten inspireren door het boek 'Puur vegetarisch' door Peter Berley. Het recept is wat vereenvoudigd en aangepast aan het seizoen. Lekker fris en in't geheel niet zwaar !

Benodigdheden
1kg gehalveerde pruimen, 100g havermout, 120g volkorenmeel, 80g amandelpoeder, 40g grof gehakte okkernoten, 1dl koolzaadolie, 80cl ahornsiroop

Bereidingswijze
De pruimen in een vuurvaste schotel brengen. Alle ingrediënten mengen en op de pruimen aanbrengen. Bakken op 180°C gedurende ongeveer een half uur.

Een vieruurtje dat snel klaar is en even snel op is ;-)

2 opmerkingen:

Amy zei

Het was heel lekker Linda - bedankt!

Jenny zei

Linda, thank you for having us over to your home for coffee! The crumble was delicious!