17 augustus 2009

Rode bietjesstamppot

Op aanraden van Amy heb ik het loof van de bietjes mee laten koken met de aardappelen. Het lijkt wat op spinazie maar smaakt wat zoeter. Wat ook meer dan verrukkelijk smaakt is een stamppot van radijsjesloof, lekker én gezond !

Benodigdheden
Rode bietjes, aardappelen, groentenbouillon
Vinaigrette : 1 koffielepel mosterd, een beetje sesamolie, walnootolie, lijnzaadolie, 1 citroen, een kleine bussel fijn gemalen waterkers

Bereidingswijze
De rode bietjes voorzichtig pellen, in schijfjes snijden, opzetten in een beetje water en garen.
De aardappelen koken samen met het loof van de bietjes.
De vinaigrette bereiden : bij de mosterd de oliën en het citroensap mengen en vervolgens de fijngemalen waterkers toevoegen.
De bietjes samen met het kookvocht in een kom gieten en laten afkoelen. Als het voldoende afgekoeld is de vinaigrette er onder mengen en in de koelkast plaatsen.
De aardappelen mixen samen met het loof en op smaak brengen met de groentenbouillon.
Gestoofde courgetten erbij, maken het helemaal af. Smakelijk !

Geen opmerkingen: