27 augustus 2010

Bulghur met vermicelli

Al en hele tijd hangt dit recept op 't prikbord, - van Amy gekregen, bedankt ! - en nu eindelijk eens getest. Het is lekker, dit blijft een zeer belangrijk item met kinderen aan tafel ! Het is vlug te bereiden, dat is ook meegenomen ! In het oorspronkelijke recept zat er geen zeewier, knoflook en rozemarijn. Het zijn ingrediënten die wat smaak maar ook wat meer aan voedingswaarde geven, vandaar ... Ik vind het altijd leuk om recepten aan te passen aan eigen smaak en aan ingrediënten die voorradig zijn.

Benodingdheden
1 ajuin, 2 teentjes knoflook, wat olijfolie, 150g gebroken bulghur, 50g vermicelli, groentenbouillon, 1/2 liter water, takje rozemarijn, kleine hand dulcevlokken

Bereidingswijze
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in de olijfolie. Bak ook eventjes de bulghur en de vermicelli in de olie en giet er het water en de groentenbouillon bij, en voeg evenals de dulcevlokken en de gesnipperde rozemarijn erbij. Laat een 10-tal minuten op een laag vuurtje garen. Zet het vuur af en laat nog 15 minuten rusten.
Ik heb het opgediend als vervanger van aardappelen. Smakelijk !

1 opmerking:

Amy zei

Wat een goed idee om er zeewier bij te doen - ik ga het zeker proberen de volgende keer!