18 februari 2010

Vegan Shepherd's Pie

Shepherd's Pie is de engelse versie van Hachis Parmentier - een ovenschotel met gehakt en groenten in een bruine saus, bedekt met puree. Lekker op een koude dag. Hieronder heb je een volledig plantaardige versie - perfect voor donderdag veggiedag!

Ingredienten:

4 grote aardappelen, geschild en in stukken
100 ml sojamelk (of ander plantaardig melk) - niet gezoet!
olijfolie classico
1 kleine ajuin, fijngesneden
3 kleine wortelen, in blokjes gesneden
1/2 courgette, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 bakje tofu- of seitangehakt
250 ml groentebouillon
1 el maizena
1 el sojasaus
een handvol diepvries erwtjes
peper en zout naar smaak
paprikapoeder

Oven voorverwarmen op 170 graden. Breng de aardappelen aan de kook met water en laat deze garen. Laat intussen een eetlepel olijfolie warm worden in een pan en bak eventjes de ajuin aan tot glazig is. Doe de wortelen, courgette en knoflook erbij en laat nog een paar minuten bakken. Dan doe je de tofu- of seitangehakt erbij, goed roeren en dan de bouillon toevoegen. Breng aan de kook en voeg de in water opgeloste maizena toe. Laat eventjes indikken. Voeg de sojasaus en erwtjes erbij en laat alles nog een paar minuten meekoken terwijl je de gaargekookte aardappelen met de melk en wat peper en zout, tot puree maakt. (Kan ook met een restje aardappelpuree!)

Doe de groente-gehaktsaus in een ingevette ovenschotel. Bedek met de aardappelpuree en werk af met een beetje paprikapoeder. Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.

Geen opmerkingen: