04 maart 2013

Broodsmeersel "Tofucurry"

Dit is een succesrecept van Linda die we ooit gemaakt hebben op een van onze ateliers.  Een vriendin vroeg er naar vandaag en ik zie dat het nog nooit op de blog geweest is.  Daarmee doe ik de moeite om het hier ook nog te delen - het is een hele lekkere en kan gemakkelijk kipcurry vervangen op een broodje!

Tofucurry

180g licht gekruide tofureepjes, 40g of 3 kl currypasta, 1 sjalot, 1 kleine of een halve grote rode paprika, 3 el sojayoghurt, 1 el mayonaise, 1 kl kurkuma, beetje zwarte peper, 3 pa­ra­no­ten, beetje se­sam­olie

De noten fijnmalen. De sjalot en de paprika zeer fijn snipperen en aanfruiten in sesamolie. De to­fu­reepjes nog fijner snijden of grof malen en eveneens in de kookpan brengen. Een 4-tal minuten laten ga­ren, doe er de currypasta bij en laat afkoelen. Als de tofucurry afgekoeld is, meng er dan de sojayoghurt, mayonaise, kurkuma, peper en gemalen noten onder.

Geen opmerkingen: