Lekker met zelfgemaakte foccacia op zo'n koude, grillige dag!
Benodigheden:
3 grote rode paprikas, 1 grote zoete aardappel, 1 ajuin, 1 selderstengel, 3 knoflooktenen, 1 el olijfolie, 1,5 l groentebouillon, 2 laurierbladen, van de volgende kruiden telkens een snuifje: rozemarijn, tijm, bonenkruid, curcuma en zwarte peper
Laat je grill opwarmen terwijl je de paprikas halveer en de zaadjes eruit doen. Leg ze met het vel naar boven op een bakplaat en laat ze ongeveer een kwartiertje roosteren onder de grill tot het vel volledige zwart geworden is. Laat ze dan eventjes afkoelen totdat je de vel eraf kan pellen.
Terwijl de paprikas in de oven zijn, kan je de andere groenten pellen en grofhakken. Laat de olijfolie warm worden in een soepketel en stoof de ajuin en selder een 5-tal minuten. Doe de zoete aardappel en look erbij, stoof nog eventjes een minuut of twee. Doe er dan de ontvelde paprikas, de groentebouillon, laurierbladjes en kruiden erbij, laat eventjes aan de kook komen, en dan verder op een zacht vuurtje pruttelen tot de aardappel stukjes heel zacht zijn.
Laurierbladjes eruit vissen en dan grondig mixen met de staafmixer. Bijkruiden als nodig met peper en zout.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten