24 januari 2013

Wok met wintergroenten en linzen

Wok is altijd plezierig om te maken ... je kan een aantal overschotjes verwerken. De wok aan tafel is op zich al gezellig. Als je huisgenoten dan nog opgetogen zijn over de inhoud, is het helemaal OK. Ik heb 1/4 witte kool, 3 poreien, 4 wortelen gebruikt, een 100g linzen en een half pakje wokmie. Dit om maar even aan te geven, dat je kan spelen met de hoeveelheden. Voeg gerust andere groenten toe, ik denk aan spruiten, raapjes, ajuin, selder, ...

 
witte kool, wortelen, prei, linzen, wokmie, sojasaus, olijfolie, kurkuma, zwarte peper, 1 kl komijnzaadjes, kleine hand arame (zeewier), klein beetje sambal oelek

De linzen spoelen en garen samen met het zeewier. De wortelen grof raspen en de overige groenten in kleine reepjes snijden. Olijfolie in de wok brengen en de groenten wokken, samen met de kruiden. Water toevoegen en de wokmie laten garen. Op smaak brengen met sojasaus, sambal oelek en goed warm opdienen.
Smakelijk !

Geen opmerkingen: