Je kan zelf ook spelen met de hoeveelheden, vb kikkererwten en bonen vermeerderen om een steverigere soep te bekomen. De wakame - zeewier - is uiteraard optioneel. Je kan ook kikkererwten en bonen kopen in blik of bokaal.
3 uien, 3 grote teentjes knoflook, 1 witte selder, 7 dl tomaten pasata of blokjes tomaat in bokaal of blik, 300g gedroogde kikkererwten, 200g gedroogde witte bonen, 3 l groentebouillon, 3 el komijnzaad, rasp van 1 bio citroen, 1 korianderplantje, een klein beetje citroensap, olijfolie, 1 hand instant wakame
De kikkererwten en bonen een nacht weken in voldoende water. De uien, knoflook en selder zeer fijn snijden en aanfruiten in olijfolie samen met het komijnzaad. Voeg vervolgens de kikkererwten en bonen toe, evenals de groentebouillon, tomaten en de wakame. Laat het geheel voldoende garen. Werk af met gesnipperde koriander, de citroenrasp en een heel klein beetje citroensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten