Lekkere winterkost ... de bonensoort en rijst kan je zelf kiezen, de spitskool kan je ook vervangen door witte kool. Optioneel is de arame en de umesu. Ze hebben gesmuld !
200g geweekte
mungbonen, 200g rode rijst-volwaardige, ½ kg spitskool, 1 ui, 2 teentjes
knoflook, 2 rode paprika’s, 1 hand arame, beetje sesamolie, 1 kl kerriepoeder,
zwarte peper, kurkuma, enkele takjes rozemarijn en bonenkruid, 1 el umepasta, groentenbouillon,
sojasaus, water
De
mungbonen 1 nacht laten weken in voldoende water. De ajuin en knoflook fijn
snipperen en samen met de kruiden aanfruiten in de sesamolie. De fijngesneden
paprika en kool toevoegen. Tenslotte de arame, bonenkruid en rozemarijn,
gespoelde rijst en de mungbonen toevoegen en mengen. Het geheel net onder
water zetten en 30 minuten op een zacht vuurtje laten garen. Eventueel op
smaak brengen met sojasaus. Opdienen met rauwkost.
Smakelijk !
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten