09 januari 2013

Oosterse schotel met mungbonen en rode rijst


Lekkere winterkost ... de bonensoort en rijst kan je zelf kiezen, de spitskool kan je ook vervangen door witte kool. Optioneel is de arame en de umesu. Ze hebben gesmuld !
 
200g geweekte mungbonen, 200g rode rijst-volwaardige, ½ kg spitskool, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika’s, 1 hand arame, beetje sesamolie, 1 kl kerriepoeder, zwarte peper, kur­kuma, enkele takjes rozemarijn en bonenkruid, 1 el umepasta, groentenbouillon, soja­saus, water

De mungbonen 1 nacht laten weken in voldoende water. De ajuin en knoflook fijn snipperen en samen met de kruiden aanfruiten in de sesamolie. De fijngesneden paprika en kool toe­voegen. Tenslotte de arame, bonenkruid en rozemarijn, gespoelde rijst en de mungbonen toe­voegen en mengen. Het geheel net onder water zetten en 30 minuten op een zacht vuur­tje laten garen. Eventueel op smaak brengen met sojasaus. Opdienen met rauwkost.
Smakelijk !
 

Geen opmerkingen: