09 oktober 2013

Speltwafeltjes met appel, kaneel en rozijnen

De eerste echte herfstdagen en zin om wafeltjes te bakken.
Van deze hoeveelheid deeg heb je ongeveer een 50-tal kleine wafeltjes. Ik heb de bakplaat met de fijne ribbeltje genomen, in de plaat met de grotere gaten bleef het deeg plakken...
De wafeltjes zijn overheerlijk. Ze zijn zeker zoet genoeg, de volgende keer doe  ik er minder suiker in. Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Benodigdheden
375g speltbloem, 4 tl wijnsteenbakpoeder, 3 eieren, 180g geklaarde boter, 3dl sojamelk, 90g oersuiker, 60g geweekte rozijnen of veenbessen, 300g appelen of 3 kleine appelen, 2 à 3 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze
De boter lichtjes smelten en de suiker toevoegen, vervolgens de rozijnen en de geraspte appelen. Het eigeel eronder mengen, bloem, kaneel en bakpoeder er bijvoegen. De sojamelk in geutjes toevoegen totdat je een matig vast deeg bekomt. Het stijfgeklopte eiwit er onder heffen.. Bakken in een heet wafelijzer.
Geniet !