Toen ik zeven
jaar geleden besloot om over te schakelen op een vegetarisch eetpatroon, een
van de grootste uitdagingen was het verzoenen van mijn overtuiging dat een
vegetarisch dieet het beste was voor onze gezondheid, met de smaakvoorkeuren
van drie groeiende jongens en een omnivoor (maar gelukkig zeer flexibel)
echtgenoot. Na veel vallen en opstaan, kan ik zeggen dat mijn recept voor
lasagna een succes is geworden - de kinderen zijn altijd blij als het op tafel
komt en de restjes worden de volgende dag snel opgegeten. En ik ben blij want
ik heb stiekem groenten ingesmokkeld die ze normaal niet zouden eten (soms gooi
ik zelfs een handvol gehakte spinazie in de tomatensaus).
Amy’s
Vegetarische Lasagne
(voor 9
porties @ 325 calorieën per portie)
Ingrediënten
:
Voor de
groentevulling :
1 T
olijfolie
1 kleine
ui , fijngehakt
1
middelgrote courgette, geraspt (met de schil)
2 kleine
wortelen, geraspt
½ t gedroogde
basilicum en oregano
snuifje
kurkuma en zwarte peper
1 pakje
(180 g) Alpro Soya soja gehakt
1 pot (500
g) pastasaus met basilicum
Voor de
bechamelsaus :
50 g .
margarine
50 g .
bloem
1 t zout
¼ t
peper
snuifje
nootmuskaat
700 ml ongezoete
sojamelk
15 lasagnevellen
150 g.
geraspte mozzarella (of veganistische kaas voor een volledige veganistische
versie)
Verwarm
de oven voor op 180 ° C/375 ° F.
Maak
eerst de groentevulling: bak de gesnipperde ui in de opgewarmde olie in een
grote braadpan op een laag vuur een 5-tal minuten. Voeg de courgette, wortelen,
basilicum, oregano, kurkuma en zwarte peper toe en roerbak tot goed gemengd.
Voeg de sojagehakt en pastasaus en roer goed. Op een laag pitje laten sudderen
terwijl je de bechamelsaus maakt.
In een
pan, smelt de boter op een laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een dikke
pasta. Voeg de kruiden en sojamelk toe (ik verwarm meestal eerst mijn sojamelk
in de magnetron om een beetje tijd te winnen), verhoog het vuur en roer met een
garde tot het mengsel begint te borrelen en dikker wordt.
In een
grote ovenschaal, begin met een dun laagje groentevulling aan de bodem. Volgen
met drie lasagnevellen, naast mekaar. Vervolgens 1/4e van de resterende groentevulling,
en dan een dun laagje bechamel (gebruik ongeveer de hoeveelheid van een grote soeppollepel
per laag). Herhaal dit nog drie keer, om te eindigen met de laatste drie
lasagnevellen. Bedek ze met de geraspte mozzarella, en vervolgens de resterende
bechamel.
Bak
35-40 minuten tot er een bruin korstje begint te vormen op de bovenlaag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten