Onlangs heb ik de producten van Maya mogen proeven op een infostand in de Bio-Planet in Leuven. Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. Ik mocht alle varianten proeven en kreeg een foldertje met wat receptjes. Ik wou de seitan stoofpotje recept eens proberen, maar heb het wel hier en daar wat veranderd en aangepast naar onze eigen smaak en gewoontes. Het was een groot succes - een lekkere stoofpotje in een smeuige saus...mmmm... Zeker een aanrader nu dat de dagen wat frisser worden!
Benodigheden:
1 kl olijfolie
2 bakjes Maya Seitan Fritty Spicy
1 grote ui, gesneden
4 wortels in grove schijven
1 rode paprika, in stukken
1 teentje look, geplet
1 kl tomatenpuree
1 kl Dijonmosterd
5-7 el sojasaus
1/2 kl gedroogde tijm
1/2 kl gedroodge rozemarijn
1 laurierbladje
1 flesje (30 cl) donkerbruin bier
1 el melasse
1 el dulsevlokken (facultatief)
peper en zout naar smaak
1 kl arrowroot, opgelost in een beetje water
Doe de olie in een pot en laat de groenten stoven tot de ui glazig wordt. Voeg de seitan, tomatenpuree, mosterd, sojasaus, kruiden, bier, melasse en dulsevlokken erbij. Voeg water tot dat alles eronder staat en goed roeren. Laat op een zacht vuurtje 20-25 minuten sudderen tot de wortelen zacht zijn. Bijkruiden met peper en zout naar smaak en indien nodig, saus binden met arrowroot.
Heel lekker met bruine rijst!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten