Vorig jaar hebben wij - bij een nicht - genoten van een super gezellige namiddag én met lekker eten. Het onderstaande receptje was dus reeds lang opgeslagen in mijn receptenboek. Ik heb het laatst gemaakt met een even groot succes !
Benodigdheden
1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 kleine rode uien, 3 teentjes knoflook, 12 zwarte of groene olijven zonder pit, 100g zongedroogde tomaatjes, 8 el olijfolie, 4 el Provençaalse kruiden of verse marjolein, bonenkruid, tijm, ... gebruiken, arame of hiziki ( zeewier - optioneel), zeezout, grofgemalen zwarte peper, kurkuma
Berreidingswijze
Aubergine, courgette en paprika’s schoonmaken en in grove stukken snijden. De ui in ringen, de knoflook in plakjes, de zongedroogde tomaten in stukjes, de olijven halveren en ontpitten. De olie, kruiden en zeewier onder de groenten mengen en alles in een grote vuurvaste schotel brengen. De ovenschotel in een oven van 175° zetten en ongeveer1 uur laten garen en regelmatig omscheppen.
Het is een heerlijk bijgerecht ! Smullen maar ...
Benodigdheden
1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 kleine rode uien, 3 teentjes knoflook, 12 zwarte of groene olijven zonder pit, 100g zongedroogde tomaatjes, 8 el olijfolie, 4 el Provençaalse kruiden of verse marjolein, bonenkruid, tijm, ... gebruiken, arame of hiziki ( zeewier - optioneel), zeezout, grofgemalen zwarte peper, kurkuma
Berreidingswijze
Aubergine, courgette en paprika’s schoonmaken en in grove stukken snijden. De ui in ringen, de knoflook in plakjes, de zongedroogde tomaten in stukjes, de olijven halveren en ontpitten. De olie, kruiden en zeewier onder de groenten mengen en alles in een grote vuurvaste schotel brengen. De ovenschotel in een oven van 175° zetten en ongeveer1 uur laten garen en regelmatig omscheppen.
Het is een heerlijk bijgerecht ! Smullen maar ...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten