23 maart 2010

Raw Sushi

2 norivellen, 2 grote of 4 kleine bladen stevige sla (vb. kresta, romaine, iceburg), 2 tl bio mayonaise, 1 stukje komkommer van 5 cm, geschild en in kleine staafjes gesneden, 1/4 rode paprika, in fijne staafjes gesneden, 1/2 wortel, in fijne staafjes gesneden of geraspt, 1/4 rijpe avocado, geschild en in reepjes, wat gomasio (evt. met zeewier), 1/2 bakje luzernescheuten

Leg één van de norivellen op een sushi matje. Bedek de onderste helft met sla en smeer er 1 tl mayonaise op. Leg vervolgens, in de lengte, de helft van de komkommerstaafjes, paprikastaafjes en wortel in egale lagen erbovenop. Bedek dit alles met de helft van de avocadoreepjes, besprenkel met wat gomasio en bedek met een handvol luzernescheuten, goed verspreid in de lengte. Rol het norivel met behulp van het matje stevig op. Maak de bovenste rand vochtig met een beetje water (een klein borsteltje is hier heel handig) en plak het stevig dicht. Herhaal dit alles met het tweede norivel. Snij de rollen in stukken van ongeveer 2 centimeter. Serveer eventueel met wat wasabi, sojasaus of andere lekkere dip. (Puur zijn ze even lekker!)

Dipsaus :
5 el walnootolie, sap van ½ citroen, 2 el verse tuinkruiden zoals basilicum, peterselie, oregano en koriander, ¼ tl honing, ¼ tl paprikapoeder, 1 el dulsevlokken, 1 kl salade du pêcheur

Hak de kruiden zo fijn mogelijk. Meng de kruiden met de overige ingrediënten. Goed roeren. Eventueel kunnen alle ingrediënten tegelijk met de keukenmachine of staafmixer tot een dressing gemaakt worden.

Salade du Pêcheur kan net als peterselie over allerhande bereidingen worden gestrooid en is het ideale product als je voor het eerst met zeewieren kennismaakt.

Geen opmerkingen: