23 oktober 2008

Veggieplan Leuven

De Vlaams-Brabantse afdeling van EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) deelt gratis het gloednieuwe Veggieplan voor Leuven uit. Het plan bevat een grote en een gedetailleerde kaart van Leuven centrum. Daarop vind je een heleboel restaurants waar je onder meer lekker vegetarisch kan eten, maar ook biotextielwinkels, exotische supermarkten, een zelfoogstboerderij en andere ecologische of veggievriendelijke plaatsen die het ontdekken waard zijn.

Na Antwerpen en Gent heeft nu ook Leuven haar persoonlijke vegetarische gids. Het is een handige ‘survivalgids voor vegetariërs, sympathisanten, lekkerbekken, nieuwsgierigaards en andere gewone mensen’. Het Veggieplan is verkrijgbaar in verschillende horecazaken en natuurvoedingswinkels, tijdens EVA-infostandjes en op de toeristische dienst van de stad Leuven, In en Uit. Je kan het ook bestellen via eva.vlaams-brabant@vegetarisme.be, dan wordt het gratis naar je toegestuurd.

Dit plan werd gemaakt om andere horecazaken aan te sporen om (meer) vegetarische gerechten op hun kaart te zetten en om de bestaande veggiegerechten meer in kaart te brengen. Dat stimuleert de zaakvoerders ook om hun aanbod uit te breiden. Bovendien nodigt het Veggieplan alle Leuvenaars en studenten uit om ook eens lekker veggie te gaan eten. Voor wie al elke dag vegetarisch eet, is deze kaart een inspiratiebron om nieuwe adresjes te ontdekken.

Geen opmerkingen: