15 oktober 2008

Ontdekkingsreis in Brussel

Gisteren heb ik kunnen genieten van het mooie herfstweer...in Brussel! Ik was op bezoek bij een vriendin die er woont en zij heeft geprobeerd een vegetarische restaurant voor ons te vinden - met succes! In de buurt van de Flageyplein ligt het restaurant Dolma, waar je van een heerlijk vegetarische buffet kan genieten - inclusief heel lekkere desserts!

Het restaurant ademt een sfeer uit van oosterse kalmte maar tegelijkertijd warmte, met de felle kleuren van het interieur. De welkom en bediening waren vriendelijk en ontspannen. Het buffet is mooi opgesteld op twee lange tafels: aan de ene kant, kommen met verse sla, kiemen, en voorbereide salades (één met courgette, één met wortelen en pijnboompitten, en één met witloof en pecaannoten) en verse soep; aan de andere kant het warme buffet, gisteren bestond het uit twee soorten rijst, linzen, verschillende groenten (onder andere warmoes!), een seitan stroganoff, tofu in kervelsaus, spinaziequiche, hartige pasteitjes, etc. Voor 15 euro kan je onbeperkt genieten van dit alles, met achteraf keuze uit één dessert - onder andere verschillende fruittaarten (zonder zuivel), een flan, en een chocolade specialiteit.

We hebben er echt van genoten! Het andere leuke aan Dolma, is dat naast het restaurant is er ook een heel goed uitgerust en mooi natuurwinkel. Gelukkig hadden we er nog wat tijd over om eventjes in het winkel rond te kijken. Ik heb verschillende producten gezien dat ik nog niet kende van de natuurwinkels in het Leuvense. Ziezo, het is altijd interessant om op ontdekkingsreis te gaan, ook al is het eigenlijk niet ver van huis! En als je zelf in Brussel moet zijn, Dolma is echt een aanrader.

Geen opmerkingen: