05 augustus 2014

Courgetteschotel met quinoa

Hebben jullie ook een overvloed aan courgette in de tuin, of meegekregen van lieve buren (zoals in mijn geval)?  Het is soms moeilijk om met iets origineel uit de hoek te komen, maar ik heb vorige week er toch iets nieuws en lekkers gevonden om met courgette te doen!

800 g courgette, in de lengte in vier en dan in schijven gesneden
3 ajuinen, gehalveerd en dan in fijne schijven gesneden
een klontje boter
1 sl olijfolie
een beetje verse (of gedroogde) tijm
peper en zout
3 knoflooktenen, fijngesneden
200 g quinoa, gespoeld
een handvol platte peterselie, grof gesneden
sap van een halve citroen
50 g pijnboompitten, licht geroosteerd

In een bradpan, laat de boter smelten met de olijfolie over een matig vuur.  Voeg de courgettes, ajuin, tijm, peper en zout toe.  Laat 20 - 25 minuten stoven, totdat de courgettes en ajuinen zacht en goudbruin worden.  Voeg de look toe en laat nog een paar minuten mee stoven.

Intussen kook je de quinoa gaar: laat het in een kookpot met ruim wat water en een snuifje zout aan de kook komen, dan 12 minuten laten pruttelen.  Goed uitlekken en dan bij de courgettes voegen, tesamen met de peterselie en citroensap.  Goed mengen en bijkruiden met peper en zout indien nodig.  Garnieren met de pijnboompitten en genieten!

Geen opmerkingen: